Wiosna w pełni – życzymy Państwu spokojnego i radosnego wypoczynku w ten długi weekend  |  Na Press.pl najważniejsze newsy o mediach i reklamie na bieżąco  |  A już w poniedziałek zapraszamy do newslettera "Presserwis". Tam codziennie aż kilkadziesiąt materiałów  |  Chcesz zamówić "Presserwis"? Kliknij tutaj  |  Od 30 kwietnia w salonach prasowych również nowy numer magazynu "Press"  |  Kliknij tutaj, by zobaczyć zapowiedź nowego numeru. Rozmowa z Wałkuskim, sylwetka Turskiego i pięć lat podcastu Rosiaka – polecamy!  | 

Wiosna w pełni – życzymy Państwu spokojnego i radosnego wypoczynku w ten długi weekend  |  Na Press.pl najważniejsze newsy o mediach i reklamie na bieżąco  |  A już w poniedziałek zapraszamy do newslettera "Presserwis". Tam codziennie aż kilkadziesiąt materiałów  |  Chcesz zamówić "Presserwis"? Kliknij tutaj  |  Od 30 kwietnia w salonach prasowych również nowy numer magazynu "Press"  |  Kliknij tutaj, by zobaczyć zapowiedź nowego numeru. Rozmowa z Wałkuskim, sylwetka Turskiego i pięć lat podcastu Rosiaka – polecamy!  | 

Wiosna w pełni – życzymy Państwu spokojnego i radosnego wypoczynku w ten długi weekend  |  Na Press.pl najważniejsze newsy o mediach i reklamie na bieżąco  |  A już w poniedziałek zapraszamy do newslettera "Presserwis". Tam codziennie aż kilkadziesiąt materiałów  |  Chcesz zamówić "Presserwis"? Kliknij tutaj  |  Od 30 kwietnia w salonach prasowych również nowy numer magazynu "Press"  |  Kliknij tutaj, by zobaczyć zapowiedź nowego numeru. Rozmowa z Wałkuskim, sylwetka Turskiego i pięć lat podcastu Rosiaka – polecamy!  | 

Wydanie: PRESS 11/2015

Apetyczne pismo

„Kukbuk” chciały już kupić największe koncerny prasowe, ale wydawca odmówił, bo zamierza inwestować w kolejne projekty.

Goście, którzy 25 września br. przybyli na 25-lecie Instytutu Goethego w Warszawie, poznawali się w nietypowy sposób – przygotowując sobie nawzajem kanapki. Gest robienia posiłku dla nieznajomych miał oznaczać otwarcie na dialog z najbliższym otoczeniem. W instytucie pojawiła się kuchnia na kółkach, którą wymyśliła redakcja dwumiesięcznika „Kukbuk”. Co sprawiło, że niemiecki instytut zaprosił do współpracy magazyn kulinarny? Otóż panie organizujące jubileusz chętnie czytają ten magazyn.

– Okazało się, że organizatorki doceniają artystyczną stronę pisma i zaproponowały nam współpracę. Kuchnia mobilna „Kukbuka” rozpoczęła nasz nowy cykl o charakterze społecznym – opowiada Daria Pawlewska, wydawca i redaktorka „Kukbuka”. Istniejący od zaledwie trzech lat dwumiesięcznik zbudował sobie już tak silną markę, że organizatorzy eventów sami ubiegają się o jego patronat, a duzi wydawcy składają oferty kupna. Tytuł zawdzięcza te opinie nie tylko jakości swego drukowanego wydania, ale także przemyślanym działaniom autopromocyjnym i marketingowym.

Iga Kołacz

Aby przeczytać cały artykuł:

Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco z najświeższymi informacjami ze świata mediów i reklamy. Pressletter

Press logo
Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce zgadzasz się na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Dodatkowo, korzystając ze strony, akceptujesz klauzulę przetwarzania danych osobowych. Więcej informacji w Regulaminie.