Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Październik 02, 2023

Jakub Wątor odchodzi z serwisu Spider’s Web. Ma przejść do Grupy Iberion

Następca Jakuba Wątora w Magazynie Spider’s Web+ nie został jeszcze wybrany (fot. Paweł Wodzyński/East News)

Z serwisu Spider’s Web odchodzi Jakub Wątor, redaktor prowadzący w Magazynie Spider’s Web+. Wątor ma przejść do Grupy Iberion - ustalił nieoficjalnie "Presserwis".

Z naszych informacji wynika, że Jakub Wątor trafi do zespołu serwisu Goniec.pl, w którym pracować będą też przechodzący z Onetu Janusz Schwertner (jako naczelny serwisu Goniec.pl i dyrektor programowy Iberionu) i Mateusz Baczyński (jako dziennikarz i redaktor prowadzący działu śledczego Goniec.pl.

Polecamy: "Do końca uprawiać zawód, grając fair" - mówi nam Mirosław Żukowski, legendarny dziennikarz sportowy

Przemysław Pająk, właściciel redaktor naczelny Spider’s Web, wyjaśnia, że na razie nie wiadomo, kto zastąpi Jakuba Wątora. - Kuba zostaje z nami do końca listopada, mamy więc jeszcze nieco czasu - informuje Pająk.

Do zespołu Spider's Web Jakub Wątor dołączył w marcu 2021 roku. Magazynem Spider’s Web+ zaczął kierować w marcu 2023 roku po tym, jak z serwisu odeszła Sylwia Czubkowska.

Jakub Wątor od września 2018 do stycznia 2021 roku pracował w Wirtualnej Polsce jako redaktor naczelny obszaru technologie. Wcześniej przez dziewięć lat był dziennikarzem "Gazety Wyborczej", w której m.in. zakładał dział technologiczny.

(KOZ, 02.10.2023)