Sejm odrzuca postulaty twórców  |  Spada zaufanie do mediów w Polsce  |  Co-CEO w firmie Better  |  Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: REKLAMA

Dodano: Maj 31, 2023

MediaMarkt uruchomi platformę e-commerce na początku 2024 roku

MediaMarkt działa w Polsce od 25 lat (fot. materiały prasowe)

MediaMarktSaturn Polska wdraża nową platformę e-commerce dla swojego sklepu internetowego Mediamarkt.pl. Za stworzenie platformy odpowiada firma technologiczna Intive.

Media Markt zapowiada, że nowa platforma budowana w modelu SaaS (oparty na chmurze model oprogramowania jako usługi) zostanie uruchomiona na początku 2024 roku. Platforma ma skupiać się na mikroserwisach w ramach Mediamarkt.pl, wykorzystując API jako uniwersalny sposób komunikacji, tworzony z myślą o chmurze i w myśl zasady headless commerce.

Partnerem technologicznym MediaMarkt w zakresie projektowania i wdrożenia nowej platformy jest firma Intive. Sieć MediaMarkt działa na polskim rynku od 25 lat. Spółka informuje, że w związku z pracami nad nową platformą rozbudowany zostanie zespół projektowy marki.

(KAP, 31.05.2023)