Temat: reklama

Dział: REKLAMA

Dodano: Maj 17, 2022

Parada Wolności po 20 latach wraca do Łodzi, Rafał Baran może być jej organizatorem

Rafał Baran był pomysłodawcą i organizatorem Parady Wolności w 1996 roku (fot. materiały prasowe)

Urząd Miasta w Łodzi zdecydował się na reaktywowanie słynnej kiedyś Parady Wolności. O jej organizację ubiega się Rafał Baran, pomysłodawca i organizator pierwszej edycji.

Organizowana od 1996 roku impreza znikła z miasta w 2002 roku. Jej pomysłodawcą, organizatorem i promotorem był Rafał Baran, prezes i współwłaściciel agencji Bridge2Fun, wówczas związany z agencją Testardo PR, a także właściciele kultowego klubu New Alcatraz Underground.

Parada Wolności obok Przystanku Woodstock

Obecnie trwają negocjacje zmierzające do ponownego powierzenia organizacji Parady Wolności agencji Bridge2Fun, zarządzanej przez Rafała Barana. Umowa ma być sfinalizowana w ciągu kilku najbliższych dni.

Czytaj też: McDonald's po 32 latach wycofuje się z Rosji. Sprzeda wszystkie lokale

Parada Wolności była elementem promocji nowej Łodzi (po zmianach w 1989 roku). Obok Przystanku Woodstock, była jedną z dwóch najpotężniejszych imprez muzycznych (muzyka techno, house i garage), jakie odbywały się w tamtych latach w Polsce.

Obecnie Parada Wolności, choć będzie miała muzyczny charakter, ma być nie tyle imprezą, ile zgromadzeniem publicznym poświęconym wartościom. – Chcemy przypomnieć, szczególnie młodym ludziom, że wolność nie jest czymś, co jest człowiekowi dane raz na zawsze, i o co nie trzeba walczyć – podkreśla Rafał Baran. – Udział w Paradzie Wolności będzie za darmo, chcemy uświadomić jej uczestnikom, czym jest wolność i co może oznaczać jej utrata.

W ubiegłym roku Bridge2Fun (FCB Bridge2Fun) była organizatorem własnego festiwalu muzycznego Dissolve Festival.

Czytaj też: Reklamę Shopee w telewizji obejrzało 85 proc. widzów w wieku 16-59 lat

(AMS, 17.05.2022)