Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Co-CEO w firmie Better  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Lipiec 08, 2022

Reporter Paweł Tworek odszedł z News 24, rozpoczął współpracę z Onet.pl

Paweł Tworek w przeszłości był związany m.in. z Meloradiem i Radiem Zet (fot. materiały prasowe/Kamil Matuszewski)

Reporter Paweł Tworek odszedł z kanału informacyjnego News 24 (Astro).

Dziennikarz informuje, że rozpoczął współpracę z Onet.pl (Ringier Axel Springer Polska) jako reporter programu "Rezerwacja".

Czytaj też: Państwowa Inspekcja Pracy nie stwierdziła mobbingu w Radiu Łódź

Tworek w przeszłości był związany też m.in. z Meloradiem i Radiem Zet (Grupa Eurozet). Jest nie tylko dziennikarzem, ale też konferansjerem.

Wcześniej z News 24 pożegnali się m.in. prezenterzy Beata Tomczyk i Michał Adamiuk. Kanał rozpoczął jednak współpracę z dziennikarzami "Rzeczpospolitej" (Gremi Media), którzy testowo prowadzą programy na jego antenie.

Według Nielsen Media w pierwszym półroczu br. News 24 miał poniżej 0,01 proc. udziału w grupie ogólnej 4+ (kanał nadaje od marca, od kwietnia jest mierzony przez Nielsena).

Czytaj też: Nowy „Press": Lichnerowicz i Górniak o wojnie, która nie jest kobietą, a także Lis, Grzędziński, Gebert oraz Jeleniewska z TikToka

(MNIE, 08.07.2022)