Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Co-CEO w firmie Better  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Lipiec 07, 2022

Dziennikarze "Rzeczpospolitej" poprowadzą programy w News 24 - to eksperyment

Według Nielsen Media w pierwszym półroczu News 24 miał poniżej 0,01 proc. udziału w grupie ogólnej 4+ (screen: WP Pilot)

Dziennikarze dziennika "Rzeczpospolita" (Gremi Media) zaczynają prowadzić programy na antenie kanału informacyjnego News 24 (Astro).

Pasmo publicystyczne prowadzone przez Jacka Nizinkiewicza, Michała Kolankę, Zuzannę Dąbrowską i Joannę Ćwiek będzie można oglądać w lipcu i sierpniu we wtorki i czwartki w godz. 20.30 - 22.30.

Czytaj też: Z News 24 znikają kolejni dziennikarze, według prezesa stacja sama rezygnuje z ich usług

Jak wyjaśnia Bogusław Chrabota, redaktor naczelny "Rzeczpospolitej", będzie to program na żywo, przygotowywany przez dziennikarzy dziennika, ale w ramach pasm publicystycznych News 24. - Nie jest to na razie współpraca redakcyjna, ale - tytułem eksperymentu - zgoda na to, by nasi dziennikarze występowali na antenie News 24. Pod koniec sierpnia podsumujemy eksperyment i ustalimy, co z dalszą współpracą - zaznacza Chrabota.

Według Nielsen Media w pierwszym półroczu br. News 24 miał poniżej 0,01 proc. udziału w grupie ogólnej 4+ (kanał nadaje od marca, od kwietnia jest mierzony przez Nielsena). Stacja jest na razie dostępna w małych i średnich kablówkach. Nie włączyła jej dotychczas do oferty żadna z czołowych ogólnopolskich sieci kablowych.

(MNIE, 07.07.2022)