UOKiK zgadza się na rozszerzenie działalności gastronomicznej Agory

Niedawno sieć Pasibus otworzyła w Katowicach swój największy lokal (screen: YouTube/Pasibus)
Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów udzielił zgody na dokonanie koncentracji przez Helios SA (spółkę zależną Agory). Spółka wraz z trzema osobami fizycznymi utworzy wspólnego przedsiębiorcę w oparciu o Step Inside sp. z o.o.
Step Inside prowadzić będzie działalność polegającą na otwieraniu, prowadzeniu i rozwijaniu sieci lokali gastronomicznych pod marką Pasibus. W marcu Agora SA zainwestowała w tę sieć burgerowni 10 mln zł. Obecnie pod marką Pasibus działa w Polsce 16 lokali i cztery food trucki, w planach jest otwarcie kolejnych 40 lokali.
Uruchomiona przez Helios spółka Foodio Concepts prowadzi już sieć lokali Papa Diego serwujących dania kuchni meksykańskiej. Ma lokale w Katowicach, Gdańsku, Poznaniu, Wołominie i Opolu. Planowane jest także otwarcie drugiej sieci – Van Dog z hot dogami.
(JSX, 24.04.2019)
