UOKiK nie zajmie się wnioskiem  |  Srebro i dwa brązy polskich agencji  |  Zastępczyni dyrektora TVP Sport  |  Oglądalność trasy "Lata z Radiem i Telewizją Polską"  |  Zespół podcastowy Tok FM  |  Zestawienie kanałów lifestylowych  |  Eska Wrocław na kolejnej częstotliwości  |  Asta-Net z Piły podnosi wybranym klientom ceny  |  Osiem wniosków na częstotliwość radiową  |  Radio Łódź powróciło z odrębnym porankiem  |  Radio Eska z internetowym programem  |  TVP z przetargiem  |  OOH.pl wygrywa  |  Lidl oficjalnym partnerem  |  Właściciel TikToka występuje o 9,5 mld dol. pożyczki  |  Brazylia podtrzymuje decyzję o blokadzie platformy X  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś aż 48 newsów ze świata mediów i reklamy  |  Od początku września w kioskach także nowy numer magazynu "Press"  |  Kliknij tutaj, by zobaczyć zapowiedź nowego numeru. Parafianowicz, sylwetka Piętki, czy Mróz pisze sam? Polecamy!  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Wrzesień 04, 2024

"Gość Dzisiaj" Republiki będzie rywalizował z "Gościem Wiadomości" wPolsce24

Zmiany w "Gościu Dzisiaj" zbiegają się w czasie z uruchomieniem konkurencyjnej stacji wPolsce24 (screen: YouTube/Telewizja Republika)

Stacja Republika wprowadza zmiany w emisji swojego czołowego programu publicystycznego "Gość Dzisiaj", nadawanego po głównym serwisie informacyjnym "Dzisiaj" z 19. W efekcie "Gość Dzisiaj" będzie częściowo rywalizował z konkurencyjnym "Gościem Wiadomości" wPolsce24.

Dojdzie w ten sposób do rywalizacji prezenterów propagandowych audycji "Wiadomości" w czasach, gdy TVP była podporządkowana PiS. Wśród prowadzących "Gościa Dzisiaj" jest m.in. Danuta Holecka, a "Gościa Wiadomości" – Michał Adamczyk.

Serwis "Dzisiaj" Republiki wydłużony na stałe

Dotychczas "Gość Dzisiaj" kończył się ok. 20, ale od początku września będzie trwał do 20.20. Potwierdził to "Presserwisowi" Tomasz Sakiewicz, prezes spółki Telewizja Republika, nadawcy stacji.

Czytaj też: Oglądalność debiutu "Wiadomości" wPolsce24. Nowa stacja ma dużo mniej widzów niż Republika

Program będzie planowo rozpoczynał się o 19.45. Wcześniej był wpisany w ramówce o 19.30, ale jak informowaliśmy, stacja emitowała już testowo dłuższy serwis "Dzisiaj", więc "Gość Dzisiaj" i tak był wtedy nadawany nieco później niż o 19.30.

Sakiewicz pytany, czy "Gość Dzisiaj" będzie trwał do 20.20 w dni powszednie, czy codziennie, odpowiada, że dotyczy to wszystkich dni. Potwierdza też, że serwis "Dzisiaj" został już wydłużony na stałe.

Zmiany w "Gościu Dzisiaj" zbiegają się w czasie z uruchomieniem konkurencyjnej stacji wPolsce24 (Fratria). Tam pojawił się program "Gość Wiadomości", nadawany po serwisie "Wiadomości" z 19.30. "Gościa Wiadomości" można oglądać codziennie od 20.05 do 20.30.

Czytaj też: Magdalena Ogórek i Jacek Łęski prowadzącymi "Politykę na deser" w stacji wPolsce24

(MNIE, 04.09.2024)