Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Lipiec 09, 2024

"Do Rzeczy" musi przepraszać Tomasza Piątka za nieprawdziwą informację Gmyza i Goćka

W swojej rubryce "Dwaj panowie G" w "Do Rzeczy" Gmyz (na zdjęciu) i Gociek twierdzili, że Piątek "przytulił fuchę w MSZ" (screen: YouTube/Telewizja wPolsce)

"Do Rzeczy" (PMPG Polskie Media) zamieścił w najnowszym wydaniu przeprosiny. Wydawca i redakcja przeprosili Tomasza Piątka za nieprawdziwą informację, jaką podali na łamach tygodnika Cezary Gmyz i Piotr Gociek.

W swojej rubryce "Dwaj panowie G" w "Do Rzeczy" Gmyz i Gociek twierdzili, że Piątek "przytulił fuchę w MSZ", w dodatku za niemałe pieniądze.

Czytaj też: Oglądalność programu "Sprawdzamy" w TVP Info. Najpopularniejszy odcinek o Obajtku

Okazało się to nieprawdą, a sąd uznał, że to "naruszenie jego dóbr osobistych poprzez opublikowanie nieprawdziwych informacji na jego temat". Komunikat tej treści został umieszczony pod rubryką Gmyza i Goćka.

Press

"Do Rzeczy" musi przeprosić Tomasza Piątka za to, co napisali Cezary Gmyz i Piotr Gociek (fot. "Do Rzeczy")

Czytaj też: Maciej Kurzajewski odszedł z Telewizji Polskiej. Może przejść do Polsatu

(AMS, 09.07.2024)