Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 14, 2024

Tomasz Wolny ostatecznie odchodzi z TVP

Tomasz Wolny dla TVP pracował od 2010 roku (fot. Wojciech Olkuśnik/PAP)

Tomasz Wolny miał nadzieję, że poprowadzi koncert "(nie)zakazanych piosenek” poświęcony Powstańcom Warszawskim. Gdy okazało się, że przełożeni nie powierzą mu tej roli, ostatecznie pożegnał się z Telewizją Polską.

"Wszystko jasne. (Nie)ZAKAZANE - dla mnie jednak zakazane” - napisał w czwartek Tomasz Wolny na Instagramie. "Po miesiącach dumania nowa władza TVP właśnie zdecydowała, że nie pozwala, bym w rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego tradycyjnie poprowadził koncert '(nie)ZAKAZANYCH PIOSENEK' na Placu Piłsudskiego”.

I dalej: "Wyłącznie na prośbę Powstańców cierpliwie czekałem na decyzję w tej sprawie, ale skoro wszystko jasne, to tym samym ostatecznie rozstaję się z Telewizją Polską. Kilkunastoletni rozdział, który okazał się niesamowitą przygodą (bo gdy robisz to, co kochasz, to trudno mówić o pracy) dobiegł końca".

Tomasz Wolny karierę dziennikarską rozpoczął w portalu Tvn24.pl. Od 2010 roku jest związany z Telewizją Polską. W latach 2010-2014 prowadził "Telekurier” w poznańskim oddziale TVP, był również gospodarzem programu "Teleskop".

W latach 2014-2023 był jednym z prezenterów "Panoramy”, a w latach 2015-2023 współprowadził "Pytanie na śniadanie” w TVP 2.

(JF, 14.06.2024)