Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: radio

Dział: RADIO

Dodano: Czerwiec 12, 2024

Janusz Deblessem wrócił do Polskiego Radia. Do Studia Reportażu i Dokumentu

Janusz Deblessem z Polskim Radiem musiał pożegnać się z końcem 2020 roku (fot. Piotr Podlewski/Polskie Radio)

Po ponad trzech latach do Polskiego Radia wrócił Janusz Deblessem. Rozpoczął pracę w Studiu Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia.

"Jest współtwórcą sukcesów Polskiego Radia w dziedzinie dokumentu artystycznego. Swoimi umiejętnościami i wrażliwością, a także doskonałym słuchem będzie się dzielił z kolejnymi pokoleniami autorek i autorów tworzących w Studiu Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia" – stwierdza w komunikacie prasowym Bartosz Panek, redaktor naczelny studia.

Czytaj też: Spadła słuchalność RMF FM, a wzrosła Radia Zet. Radio Maryja lepiej niż Trójka

"Będzie również nagrywał własne reportaże" – zapowiada Panek.

Janusz Deblessem w latach 1986–2020 był autorem audycji "Gitarą i piórem" w Programie III Polskiego Radia. Prowadził także "Laboratorium reportażu w Trójce". Ówczesne władze publicznego radia nie przedłużyły z nim umowy.

Czytaj też: Artur Barciś i Mery Spolsky w Radiu Nowy Świat. Poprowadzą nowe audycje

(KOZ, 12.06.2024)