Spada zaufanie do mediów w Polsce  |  Co-CEO w firmie Better  |  Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: radio

Dział: RADIO

Dodano: Czerwiec 12, 2024

Janusz Deblessem wrócił do Polskiego Radia. Do Studia Reportażu i Dokumentu

Janusz Deblessem z Polskim Radiem musiał pożegnać się z końcem 2020 roku (fot. Piotr Podlewski/Polskie Radio)

Po ponad trzech latach do Polskiego Radia wrócił Janusz Deblessem. Rozpoczął pracę w Studiu Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia.

"Jest współtwórcą sukcesów Polskiego Radia w dziedzinie dokumentu artystycznego. Swoimi umiejętnościami i wrażliwością, a także doskonałym słuchem będzie się dzielił z kolejnymi pokoleniami autorek i autorów tworzących w Studiu Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia" – stwierdza w komunikacie prasowym Bartosz Panek, redaktor naczelny studia.

Czytaj też: Spadła słuchalność RMF FM, a wzrosła Radia Zet. Radio Maryja lepiej niż Trójka

"Będzie również nagrywał własne reportaże" – zapowiada Panek.

Janusz Deblessem w latach 1986–2020 był autorem audycji "Gitarą i piórem" w Programie III Polskiego Radia. Prowadził także "Laboratorium reportażu w Trójce". Ówczesne władze publicznego radia nie przedłużyły z nim umowy.

Czytaj też: Artur Barciś i Mery Spolsky w Radiu Nowy Świat. Poprowadzą nowe audycje

(KOZ, 12.06.2024)