Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 12, 2024

TVP pożegnała się z Marcinem Szewczakiem, byłym reporterem "Wiadomości"

Marcin Szewczak jest reporterem, który porusza się na wózku inwalidzkim (screen: YouTube.com/TVP Info)

Telewizja Polska rozstała się z Marcinem Szewczakiem, który od 2010 roku był reporterem "Wiadomości".

Po tym, jak we wtorek przed południem poprosiliśmy Szewczaka o odniesienie się do naszych ustaleń, zamieścił krótki wpis na portalu społecznościowym X.

Czytaj też: Cezary Gmyz znowu w TV Republika. Zajmie się dziennikarstwem śledczym

"To była niezwykła przygoda. Ponad 16 lat w Telewizji Polskiej. Dziękuję. Przede wszystkim rodzinie za wsparcie, dziękuję naszym widzom oraz koleżankom i kolegom z pracy" – napisał.

– Na razie to, co mam do powiedzenia, napisałem na portalu X – przekazał "Presserwisowi" Marcin Szewczak. Dodał, że odszedł z TVP za porozumieniem stron.

Marcin Szewczak reporterem "Wiadomości" TVP 1 był od 2010 roku. Wcześniej pracował w "Panoramie" TVP 2.

Czytaj też: Kamila Biedrzycka i Mirosław Oczkoś prowadzą nowy program wideo "Super Expressu"

(KOZ, 12.06.2024)