Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 12, 2024

Cezary Gmyz znowu w TV Republika. Zajmie się dziennikarstwem śledczym

"Witam ponownie na pokładzie stacji, którą miałem honor zakładać i wymyślić jej nazwę" - poinformował Cezary Gmyz (screen: YouTube.com/TV Republika)

Cezary Gmyz, były korespondent TVP w Berlinie, po ośmiu latach wrócił do TV Republika.

"Witam ponownie na pokładzie stacji, którą miałem honor zakładać i wymyślić jej nazwę" – poinformował na platformie X Gmyz.

Cezary Gmyz: "Dziennikarstwo śledcze i sprawy niemieckie"

– Będę się zajmować dziennikarstwem śledczym w kilku formatach już obecnych na antenie oraz sprawami niemieckimi – przekazał "Presserwisowi" Cezary Gmyz.

Czytaj też: TVP pożegnała się z Marcinem Szewczakiem, byłym reporterem "Wiadomości"

Od jesieni 2016 roku Gmyz pracował jako korespondent TVP w Berlinie. Wcześniej przez trzy lata związany był z TV Republika – był członkiem rady nadzorczej oraz prowadził programy "Z filmoteki bezpieki" i "Kuchnia polska". W latach 2007-2012 był dziennikarzem "Rzeczpospolitej".

Do zespołu TV Republika dołączył również Kamil Nieradka, były szef informacji Radia Szczecin. Został korespondentem kanału z Pomorza Zachodniego.

Czytaj też: Janusz Deblessem wrócił do Polskiego Radia. Do Studia Reportażu i Dokumentu

(KOZ, 12.06.2024)