O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: radio

Dział: RADIO

Dodano: Kwiecień 03, 2024

Polskie Radio 24 likwiduje "Poczytnik". Po ośmiu latach kończy też współpracę z jego autorami

Autorzy "Poczytnika" unikali powiązań z polityką, ale audycja i tak znika z anteny

Polskie Radio 24 po ponad pięciu latach zdejmuje z anteny magazyn literacki "Poczytnik". Po ośmiu latach kończy też współpracę z jego autorami – Krzysztofem Masłoniem i Tomaszem Zapertem.

Ostatni "Poczytnik" został nadany w niedzielę, 24 marca o godz. 22.05.

Czytaj też: Polskie Radio wydało 50 mln zł na DAB+ w 2023 roku. Ale słuchalność jest śladowa

"W związku z wdrażanymi zmianami programowymi rezygnujemy z nadawania audycji »Poczytnik«, która to audycja gościła w niedzielne wieczory na antenie Polskiego Radia 24" – decyzja twórcom programu została zakomunikowana mailem przez p.o. dyrektora stacji Grzegorza Frątczaka.

Krzysztof Masłoń w przeszłości pisał o książkach m.in. w "Sztandarze Młodych", "Razem", "Rzeczpospolitej", a obecnie w "Do Rzeczy".

Tomasz Zapert współpracował m.in. z "Expressem Wieczornym", "Życiem", "Rzeczpospolitą", "Magazynem Literackim Książki", "Do Rzeczy". Pozostaje współpracownikiem radiowej Trójki.

Czytaj też: Program III z nową ramówką. Serwisów w Trójce nie będą przedstawiać już Kozińska i Jarek

(MAC, 03.04.2024)