Temat: internet

Dział: INTERNET

Dodano: Sierpień 12, 2023

W serwisie WhatNext.pl odkupionym w kwietniu ukazują się głównie artykuły sponsorowane

WhatNext.pl to serwis o technologiach, gadżetach i grach komputerowych uruchomiony w maju 2014 roku (screen: Whatnext.pl)

W serwisie WhatNext.pl należącym obecnie do firmy mG Mateusz Godzic ukazują się głównie artykuły sponsorowane, mimo że nowy właściciel zarządza stroną już od kwietnia br. – Jesteśmy w fazie przejściowej i dopiero planujemy nowe działania w zakresie rozwoju strony – przekazała nam redakcja niemal cztery miesiące po odkupieniu serwisu od WN Media Group.

Wydawcą WhatNext.pl od 20 kwietnia br. jest mG Mateusz Godzic, firma zarejestrowana w Bielsku-Białej, która posiada ponad 70 serwisów i na portalu Publicate.pl. zachęca: „Twórz z nami internet, twoje publikacje + nasze portale”.

"Redakcja jest w fazie przejściowej"

Oprócz WhatNext.pl do firmy mG Mateusz Godzic należą również m.in. Littlehungrylady.pl, Domnanowo.pl, ABC Ogrodnictwa i Przystanekslub.pl. Wydawca podaje, że należące do niego serwisy skupiają 2 mln unikanych użytkowników w 12 kategoriach tematycznych.

Czytaj też: Bogna Janke, założycielka Salonu24.pl, ambasadorką RP w Brazylii. Igor Janke zostaje w Polsce

Obecnie w WhatNext.pl prezentowane są głównie artykuły sponsorowane oraz treści opublikowane jeszcze przed sprzedażą serwisu w kwietniu br. Na samej górze widnieją artykuły z listopada i października ubiegłego roku. Redakcja „jest w fazie przejściowej i dopiero planuje nowe działania w zakresie rozwoju strony” – tłumaczy wydawca.

– Wyświetlanie treści z października 2022 roku jest związane z trwającymi pracami aktualizacyjnymi. Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Chciałbym także poinformować, że już niebawem nasza strona będzie wzbogacana o nowy content, który – mamy nadzieję – spotka się z pozytywnym odbiorem – przekazała nam redakcja WhatNext.pl.

Nie otrzymaliśmy odpowiedzi na pytanie, czy i kto odpowiada obecnie za serwis od strony redakcyjnej. WhatNext.pl to serwis o technologiach, gadżetach i grach komputerowych. Do WN Media Group należał od powstania w maju 2014 roku do 19 kwietnia br. Jak podawał nam jeszcze w marcu Sławomir Puławski, ówczesny naczelny portalu, w szczytowym momencie odwiedzało go 1,2 mln unikalnych użytkowników miesięcznie.

Puławski tłumaczył, że sprzedaż WhatNext była „strategiczną decyzją”. – Dzięki temu możemy uwolnić czas i zasoby na dalszy rozwój naszych głównych projektów – Chip.pl oraz Focus.pl. Z perspektywy biznesowej była to najlepsza możliwa decyzja i widzimy, że przynosi ona wymierne korzyści także czytelnikom najważniejszych serwisów naszej grupy medialnej – tłumaczył Puławski.

Czytaj też: Tomaszowi Terlikowskiemu grozi proces kanoniczny, przeprosin od dziennikarza domaga się ksiądz

(MZD, 12.08.2023)