Prawo komunikacji elektronicznej skierowane do Sejmu  |  Rynek dystrybucji prasy zdominuje Kolporter  |  Przetarg mBanku rozstrzygnięty  |  CMWP stanęło w obronie katolickiego radia  |  Czy Zoom TV wznowi "Magię nagości. Polska"?  |  Szef KRRiT chce powiększyć ofertę  |  Oglądalność Polsat Hit Festiwalu w Sopocie  |  TVP przeniesie "Magazyn Ekspresu Reporterów"  |  Redaktor naczelny "Evo Magazine"  |  Widownia serialu "Matylda"  |  Kiedy ruszy Viasat True Crime?  |  SGL przygotowało założenia i spot  |  TikTok ogranicza wpływy  |  PAP wraca do nagrody  |  Nowy dyrektor Coca-Cola Services Polska  |  StormMedia  |  Kaufland ponownie wybiera  |  Nowa szefowa szwajcarskiego nadawcy SRG  |  David Beckham ambasadorem  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 41 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: REKLAMA

Dodano: Maj 11, 2023

Tańczący raper śpiewa o właściwościach nowej marki - Ibuprom Max Rapid

(screen YouTube.com/Ipubrom)

Firma farmaceutyczna USP Zdrowie, która w kwietniu wybrała w przetargu agencję Bridge2Fun do obsługi nowego w portfolio wariantu marki przeciwbólowej Ibuprom - Ibuprom Max Rapid, startuje z kampanią.

Agencja odpowiadała za przygotowanie i realizacje komunikacji ATL nowej marki - do jej zadań należało stworzenie spotu reklamowego. W spocie tym występuje raper, który śpiewa o szybkości działania nowej marki. Współpraca ma charakter projektowy. Kampania trafiła już do internetu, wkrótce będzie emitowana w telewizji.

USP Zdrowie jest właścicielem marek leków OTC (sprzedawanych bez recepty), takich jak Ibuprom, Apap, Stoperan, Xenna, Verdin, Vigor, Gripex.

(AMS, 11.05.2023)