Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: social media

Dział: INTERNET

Dodano: Marzec 27, 2023

TikTok usunął filmik Radosława Fogla z PiS. Platforma tłumaczy decyzję

"Z jakiegoś powodu Tik Tok usunął bez możliwości odwołania oryginalne nagranie, a wraz z nim tysiące komentarzy, na które chcieliśmy odpowiadać" – poinformował Radosław Fogiel (screen: Tiktok.com/pis_org, fot. Pixabay.com)

TikTok usunął filmik posła Prawa i Sprawiedliwości Radosława Fogla z pytaniem za co młodzi nienawidzą PiS-u. Jako powód podano naruszenie zasad społeczności.

"Dzisiaj opublikowaliśmy pierwsze odpowiedzi na komentarze użytkowników TikToka. I dzisiaj z jakiegoś powodu TikTok usunął bez możliwości odwołania oryginalne nagranie, a wraz z nim tysiące komentarzy, na które chcieliśmy odpowiadać. Mam nadzieję, że uda się to odwrócić" – napisał w sobotę na Twitterze polityk PiS.

Czytaj też: Za co nienawidzicie PiS-u? TikTok Fogla na razie zniknął, ale nie musiał być błędem politycznym

– Nie dzielimy się szczegółami w takich wypadkach, tym bardziej że nie doszło do żadnego istotnego naruszenia naszych polityk, co mogłoby być istotne z punktu widzenia opinii publicznej – informuje Piotr Żaczko, communication manager na Europę Środkową w TikTok.

Fogiel zaczynał swój filmik od fragmentu piosenki rapera Maty, po czym zadał pytanie: "Za co tak naprawdę nienawidzicie PiS-u?". Internauci mniej lub bardziej poważnie odpowiadali na pytanie posła PiS.

Czytaj też: PKN Orlen bez wyroku sądu orzekł, że wydawca "NIE" złamał prawo. "Absurd"

(KOZ, 27.03.2023)