Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: internet

Dział: INTERNET

Dodano: Czerwiec 16, 2022

Powstaje serwis dla mieszkańców warszawskiej Białołęki

Media Creators wydaje obecnie trzy serwisy dla mieszkańców warszawskich dzielnic (fot. Pexels.com)

Media Creators, wydawca m.in. Bielany.info i Gazetazoliborza.pl, uruchamia serwis dla mieszkańców warszawskiej Białołęki. Wydawca do końca 2024 roku chce uruchomić strony internetowe dla wszystkich stołecznych dzielnic.

Serwis Gazetabialoleki.pl, którego start nastąpi jeszcze w czerwcu, będzie medium obywatelskim, pomagającym w nagłaśnianiu i rozwiązywanie problemów w dzielnicy. W skład zespołu redakcyjnego wejdą: Michał Pawlak (redaktor naczelny), który będzie pisał o sprawach bieżących, Aleksandra Wnukowska – zajmie się tematyką związaną ze zwierzętami, i Anna Dragan-Babraj – będzie pisała artykuły newsowe. Oprócz tego w każda środę Jakub Krysiak, redaktor naczelny serwisu Gazetazoliborza.pl, będzie publikował listę najciekawszych wydarzeń dziejących się w weekend.

Czytaj też: Spółka Srebrna i Tomasz Sakiewicz podzielą się dywidendą ze Słowa Niezależnego

Wydawca planuje, że do końca roku serwis będzie miał miesięcznie 50 tys. odsłon. Do końca 2024 roku Media Creators planuje uruchomienie serwisów lokalnych we wszystkich dzielnicach Warszawy.

Media Creators wydaje obecnie trzy serwisy dla mieszkańców warszawskich dzielnic: Bielany.info, Gazetazoliborza.pl oraz Gazetawoli.pl.

Czytaj też: Radiowa Trójka bez Aleksandry Kaczkowskiej. Nie przedłużono jej umowy

(BAE, 16.06.2022)