Ruch przestanie dostarczać prasę. "Budka podtrzymał decyzję"  |  Polacy na World Press Photo  |  Allegro decyduje o zakończeniu współpracy  |  Google i Demagog będą sprawdzać polityków  |  Polskie tytuły oryginalne w bibliotece Netflixa  |  Spółka GPW DAI z kolejnymi kampaniami  |  Mecze Polek w Lidze Narodów  |  Szef anteny Radia Eska i Eska2  |  SkyShowtime z reklamami  |  Z łódzkiej redakcji "GW" do "Wysokich Obcasów"  |  Oglądalność "Pamiętników z wakacji"  |  E-widzowie na Smart TV najczęściej korzystają z Netflixa i YouTube'a  |  Ministerstwo Zdrowia zapowiada szereg przetargów  |  Curaprox wybrała  |  Kompania Piwowarska  |  Google zapłaci za gromadzenie danych o lokalizacji  |  RAI z zarzutami wprowadzania cenzury  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś aż 46 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Kwiecień 28, 2022

Piotr Witwicki poprowadzi główne wydanie "Wydarzeń" Polsatu

Piotr Witwicki nadal będzie też prowadził program publicystyczny "Gość Wydarzeń" (fot. materiały prasowe)

Piotr Witwicki, redaktor naczelny portalu Interia.pl, dołączy do grona prowadzących główne wydanie "Wydarzeń" Polsatu.

Piotr Witwicki powiedział "Presserwisowi", że nadal będzie też prowadzącym program publicystyczny "Gość Wydarzeń", który jest nadawany po "Wydarzeniach". W roli gospodarza "Wydarzeń" o 18.50 zadebiutuje w niedzielę 1 maja.

Czytaj też: "Trudne sprawy" oglądało w Polsacie średnio 408 tys. widzów, a "Dlaczego ja?" - 504 tys.

Na razie nie podjęto decyzji, czy w związku z dołączeniem Witwickiego do składu prowadzących "Wydarzenia" któryś z obecnych gospodarzy głównego wydania przestanie je prowadzić. Jak ustaliliśmy, stacja nie przedstawiła jeszcze prezenterom pełnego grafiku na maj. Aktualnie, poza Dorotą Gawryluk, dyrektorką pionu informacji i publicystyki Polsatu, główne "Wydarzenia" prowadzą też: Agnieszka Mosór, Magdalena Kaliniak, Katarzyna Zdanowicz i okazjonalnie Michał Cholewiński.

Piotr Witwicki w przeszłości prowadził już "Informacje" Polsat News. Z Telewizją Polsat jest związany od 2008 roku.

Czytaj też: Sąd o koncesji dla TVN 24: bezczynność KRRiT miała charakter rażącego naruszenia prawa

(MNIE, 28.04.2022)