Do "Wyborczej" wraca kulinarny cykl Macieja Nowaka. Zrecenzuje warszawskie restauracje
Autor cyklu Maciej Nowak jest krytykiem teatralnym i kulinarnym związanym z "Wyborczą" od ponad 20 lat (fot. Tomasz Zukowski/East News)
W piątkowym wydaniu "Gazety Stołecznej" (Agora) oraz w serwisie Warszawa.wyborcza.pl ukazał się pierwszy artykuł z cyklu pt. "Maciej Nowak. Pełną gębą". Znany krytyk kulinarny będzie co tydzień recenzował dla czytelników "Gazety Wyborczej" dania serwowane w warszawskich restauracjach.
Recenzje kulinarne w ramach cyklu "Maciej Nowak. Pełną gębą" ukazywać się będą raz w tygodniu, w piątkowym "Tygodniu Warszawa" oraz w serwisie Warszawa.wyborcza.pl. Maciej Nowak jest krytykiem teatralnym i kulinarnym związanym z "Wyborczą" od ponad 20 lat.
Publicysta wraca na łamy dziennika, w którym przez wiele lat dzielił się z czytelnikami wiedzą o gastronomii. W nowym cyklu sam będzie wybierał i odwiedzał warszawskie restauracje, degustował i oceniał podawane tam dania, przyznając im punkty.
- W stosunku do poprzednich edycji nowość stanowią oceny, które Maciej Nowak będzie przyznawał recenzowanym lokalom. Będą to "stoliczki" mierzone w skali od 0 do 5. Ważny jest także udział czytelników - raz w miesiącu nasz autor wybierze pięć restauracji i to czytelnicy dziennika, głosując w serwisie Warszawa.wyborcza.pl, zadecydują, którą z nich recenzent odwiedzi - mówi Małgorzata Bujara, redaktorka naczelna "Gazety Stołecznej".
Cykl promowany jest w prasie, radiu i internecie oraz w mediach społecznościowych na profilach "Gazety Wyborczej". Działania reklamowe przygotował zespół marketingu "Gazety Stołecznej".
Według danych Mediapanelu w marcu serwis Wyborcza.pl odwiedziło 9,5 mln użytkowników.
(BAE, 17.04.2022)