Dział: REKLAMA

Dodano: Marzec 25, 2022

Digital citylighty AMS w ośmiu aglomeracjach pokażą miniserial ekologiczny

Plansze edukacyjne przygotowano wspólnie z partnerem merytorycznym - WWF (fot. materiały pras.)

W całym kraju na digital citylightach firma AMS wyświetlać będzie w sobotę ekologiczny miniserial ze wskazówkami dotyczącymi metod, którymi można zadbać o Ziemię. To jeden ze sposobów uczczenia "Godziny dla Ziemi WWF".

Cel „Godziny dla Ziemi WWF” jest prosty – skłonić wszystkich do refleksji nad zmianami klimatu i podjęcia działań na rzecz ratowania planety. Od 2007 roku jej organizator, World Wide Fund for Nature (WWF), nakłania do symbolicznego wyłączenia na jedną godzinę o 20.30 świateł w domach i biurach.

W najbliższą sobotę - 26 marca - AMS będzie przez cały dzień co godzinę emitować ekologiczny miniserial na digital citylightach w całym kraju. Zwieńczeniem działań będzie przygaszenie oświetlenia na digitalowych nośnikach o godz. 20.30. – W tym roku włączamy się w „Godzinę dla Ziemi WWF”, przygaszając oświetlenie w ośmiu największych polskich aglomeracjach – mówi Grażyna Gołębiowska, dyrektor marketingu AMS. – Plansze edukacyjne przygotowane wspólnie z naszym partnerem merytorycznym WWF ukażą się na stu digital citylightach.

WWF jest niezależną organizacją ochrony środowiska wspieraną przez ponad 35 milionów osób, której globalna sieć jest aktywna w niemal 100 krajach. Misją organizacji jest powstrzymanie degradacji środowiska naturalnego Ziemi. Sieć digital citylightów AMS to największa tego typu sieć digital OOH w Polsce.

(CP, 25.03.2022)