Nowa audycja kulinarna w radiowej Trójce
Audycja "Kuchnia z jajem" zadebiutowała na antenie Trójki w środę. Na zdjęciu od lewej: Piotr Stelmach, Gaja Kuroń, Gabriela Darmetko (fot. Instagram Gai Kuroń/Polskie Radio)
W Programie III Polskiego Radia zadebiutowała audycja "Kuchnia z jajem" Gai Kuroń i Gabrieli Darmetko.
"To będzie poradnikowa, ale podana w lekki sposób audycja oparta na zasadzie kontrastu – ja w kuchni mam dwie lewe ręce, a dla Gai nie ma rzeczy niemożliwych. Dlatego to ja wymyślam produkt, z którego ma powstać danie, a Gaja ma za zadanie podać prosty przepis, składający się z maksymalnie pięciu składników" - opowiada w komunikacie o audycji dziennikarka Trójki Gabriela Darmetko.
Gaja Kuroń była uczestniczką programu TVN "MasterChef". Prowadzi szkolenia i kursy kulinarne oraz przygotowuje indywidualne plany dietetyczne.
"Kuchni z jajem" można słuchać od tego tygodnia w środy o 10.15 w trakcie programu "Byle do 13" prowadzonego przez Gabrielę Darmetko i Piotra Stelmacha.
(KOZ, 02.07.2020)