Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Sierpień 27, 2024

Magdalena Ogórek, Marta Kielczyk i Michał Adamczyk w zespole kanału wPolsce24 od Fratrii

Kanał wPolsce24 ma ruszyć 2 września. Będzie nadawać na ósmym multipleksie telewizyjnym (screen: Facebook.com/wPolsce.pl)

Powiązana z braćmi Michałem i Jackiem Karnowskimi, startująca 2 września telewizja wPolsce24 (Fratria), ujawniła skład zespołu dziennikarskiego. Start jest promowany twarzami postaci znanych z Telewizji Polskiej, gdy była narzędziem propagandowym poprzedniej ekipy rządzącej. W ścisłym kierownictwie znalazł się Michał Adamczyk.

W składzie pracowników stacji oprócz byłego dyrektora Telewizyjnej Agencji Informacyjnej TVP Michała Adamczyka (przez Radę Mediów Narodowych w grudniu ub.r. obwołanego prezesem Telewizji Polskiej, choć ta decyzja nie miała realnych skutków) są też była prowadząca "Wiadomości" TVP Marta Kielczyk, była prezenterka TVP Małgorzata Opczowska, były prowadzący m.in. "W tyle wizji" i "Alarm" Jacek Łęski oraz była prowadząca "W tyle wizji" i "Plan dnia" Magdalena Ogórek.

Ogórek: "Zapytania od widzów szły w setki"

– Zdecydowałam się na powrót do telewizji po celowej przerwie, którą poświęciłam na napisanie książki. Zapytania od widzów o powrót na antenę, zarówno te kierowane przez internet, jak i te osobiste, szły w setki. Dlatego zdecydowałam się dołączyć do zespołu wPolsce24. Będę jedną z twarzy tej stacji, w której poprowadzę poranki oraz programy publicystyczne – mówi "Presserwisowi" Magdalena Ogórek.

Czytaj też: Były wicedyrektor TAI Marcin Tulicki w zespole Fratrii. Został szefem "Wiadomości"

Michał Adamczyk na pytanie, czym ma zajmować się w telewizji wPolsce24, odpisał nam: "Będę w ścisłym kierownictwie stacji i gospodarzem »Wiadomości wPolsce24«". Dokładnej funkcji jeszcze nie zdradza.

W kanale pojawią się też osoby znane już z obecnej Telewizji wPolsce.pl, np. Marta Piasecka i Marcin Wikło.

Jak informowaliśmy, szefem redakcji "Wiadomości", serwisu wPolsce24, został Marcin Tulicki, były wicedyrektor TAI TVP.

Kanał wPolsce24 będzie nadawać na ósmym multipleksie telewizyjnym.

Czytaj też: Stacja wPolsce24 (Fratria) ruszy 2 września. Emisja na ósmym multipleksie

(MNIE, 27.08.2024)