Dział: TELEWIZJA

Dodano: Sierpień 22, 2024

TVN na wiosnę szykuje nowe edycje "MasterChef Nastolatki" i "Mam talent!"

Jurorką "MasterChef Nastolatki" jest Dorota Szelągowska (fot. Tomasz Urbanek/TVN)

TVN planuje wiosną pokazać drugi sezon kulinarnego talent show "MasterChef Nastolatki" i 16. edycję "Mam talent!".

"MasterChef Nastolatki" zadebiutował w tym roku, w wiosennej ramówce. Do jurorów znanych z "MasterChefa", czyli Michela Morena i Tomasza Jakubiaka dołączyła Dorota Szelągowska.

- Dorota fantastycznie poradziła sobie w nowej roli. Zbieramy pomysły, budżety. Absolutnie myślę, że na wiosnę wrócimy z "MasterChef Nastolatki" - mówi Lidia Kazen, dyrektorka TVN. I dodaje: - Po sukcesie ubiegłorocznej edycji nie wyobrażam sobie wiosny bez "Mam talent!".

15. edycję "Mam talent!" oglądało wiosną w TVN średnio 1,56 mln widzów (o 50 tys. mniej niż poprzednią jesienią 2022 roku). Stacja była liderem zarówno w grupie ogólnej, jak i w grupach 16-49 i 20-54. TVN również poprawił wynik pasma rok do roku.

Czytaj też: Kto zyskał, a kto stracił wizerunkowo po igrzyskach olimpijskich w Paryżu

Z kolei "MasterChef Nastolatki" przyciągał do TVN średnio 821 tys. widzów - ok. 270 tys. mniej, niż oglądało "MasterChef Junior" rok wcześniej. W grupach 16-49 i 20-54 TVN był wiceliderem oglądalności, przegrywając z Polsatem.

Lidia Kazen chciałaby kontynuować również program "Czas na show. Drag me out", który miał premierę wiosną, a śledziło go średnio 561 tys. widzów. - Uważam, że jako inkluzywna firma potrzebujemy tego typu formatów. Niekoniecznie robi się je po to, żeby była oglądalność, oprócz tego są inne wartości, na których nam zależy. Zrobię wszystko, żeby ten program wrócił - deklaruje dyrektorka TVN.

Dane: Nielsen Media.

(KOZ, 22.08.2024)