Temat: reklama

Dział: REKLAMA

Dodano: Lipiec 01, 2024

Ochnik kończy współpracę z Klaudią El Dursi. Nieodpowiedzialne zachowanie

Klaudia El Dursi prowadzi program "Hotel Paradise" (TVN Siedem) (fot. materiały prasowe)

Firma Ochnik rezygnuje ze współpracy z Klaudią El Dursi, prowadzącą "Hotel Paradise" (TVN Siedem), po tym jak do mediów trafiło nagranie z jej nieodpowiedzialnym zachowaniem na drodze.

Na profilu X "Stop Cham", na którym publikowane są materiały piętnujące pirackie i nieodpowiedzialne zachowania na drodze, pojawiło się nagranie auta wyprzedzającego na autostradzie pasem awaryjnym.

Czytaj też: Nowe odcinki animowanego serialu dla dorosłych "Włatcy móch" w TV 4

Okazało się, że samochód należy do Klaudii El Dursi, która zdążyła się tym pochwalić na Instagramie – opublikowała nawet wpis informujący, że "jest mistrzem w działaniu pod presją czasu, wczoraj udało jej się dotrzeć na event Max (...) ok, ok, nieco spóźniona, ale jak to się mówi: lepiej późno niż wcale". Ten wpis został już usunięty z profilu El Dursi.

Na te wieści zareagowała firma odzieżowa Ochnik, której El Dursi była ambasadorką. Na profilu Ochnika na Instagramie pojawił się wpis odnoszący się do współpracy z prezenterką i jej zachowania na drodze: "Współpraca została zaplanowana z dużym wyprzedzeniem i nie mieliśmy wpływu na sytuację, która miała miejsce. Chcemy stanowczo podkreślić, że nie zgadzamy się na łamanie prawa i po przeczytaniu niepokojących informacji niezwłocznie zdecydowaliśmy się zakończyć współpracę i usunąć materiał związany z promocją naszej marki".

Firma Ochnik nie odpowiedziała na pytania "Presserwisu" dotyczące prawnych konsekwencji zerwania umowy.

Czytaj też: Nowy Press: Chaciński o kulturze, której brak, a także Bojanowski, Nałęcz, CPK oraz Ziobro mediom

(AMS, 01.07.2024)