Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Czerwiec 19, 2024

Jolanta Hajdasz ponownie wybrana na prezeskę Wielkopolskiego Oddziału SDP

Jolanta Hajdasz prezeską Wielkopolskiego Oddziału SDP była już w latach 2003-2007 i jest nią obecnie, od 2020 roku (screen: YouTube/Radio Maryja)

Jolanta Hajdasz została wybrana na kolejną kadencję na prezeskę Wielkopolskiego Oddziału Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Głosowało na nią 24 z 26 obecnych na zebraniu członków. Hajdasz nie miała kontrkandydata.

Jolanta Hajdasz prezeską Wielkopolskiego Oddziału SDP była już w latach 2003-2007 i jest nią obecnie, od 2020 roku.

Czytaj też: Maciej Stanecki, który zasiadał we władzach TVP z Jackiem Kurskim, poza zarządem GPW DAI

W zarządzie Oddziału oprócz Jolanty Hajdasz przez najbliższe trzy lata pracować będą:

• Aleksandra Tabaczyńska,
  • Krystyna Różańska-Gorgolewska,
  • Dawid Jung,
  • Piotr Tomczyk
  • i Hubert Jach.

Hajdasz jest wiceprezeską Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, które w ostatnich latach sprzyjało Prawu i Sprawiedliwości. Kieruje też Centrum Monitoringu Wolności Prasy.

Czytaj też: „Tak jest” w TVN 24 znów z Andrzejem Morozowskim. Dziennikarz wczoraj wrócił na antenę

(MAK, 19.06.2024)