Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 17, 2024

"Informacje kulturalne" ponownie w TVP Kultura. Tym razem tylko raz w tygodniu

"Informacje kulturalne" emitowane będą w środy o 18.30 (screen: Instagram/TVP Kultura)

Do TVP Kultura po prawie półrocznej przerwie wracają "Informacje kulturalne".

Program spadł z anteny pod koniec grudnia po zmianie władz Telewizji Polskiej. Miał wrócić już w marcu z emisją trzy razy w tygodniu, ale ostatecznie do tego nie doszło.

Czytaj też: TVP będzie udzielać licencji organizatorom stref kibica Euro 2024 do końca turnieju

TVP Kultura poinformował, że "Informacje kulturalne" będą pokazywane od tego tygodnia co środę o 18.30. Program poprowadzi dziennikarka radia Tok FM Marta Perchuć-Burzyńska.

Do grudnia "Informacje kulturalne" oglądać można było codziennie, choć o późniejszej porze.

Czytaj też: Kadrowe tsunami. Pracę w mediach w ostatnim czasie zmieniło kilkaset osób

(KOZ, 17.06.2024)