Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Czerwiec 13, 2024

X ukrywa polubienia. Będą dostępne tylko prywatnie

Decyzja Elona Muska pozwoli użytkownikom na większą swobodę działania na X (fot. Wikimedia Commons/Cleverson Oliveira/Mcom)

Platforma X ukrywa polubienia. Według szefa firmy Elona Muska jest to ważna zmiana, dzięki której ludzie mogą "polubić posty bez bycia za to atakowanym”.

Firma w zeszłym roku wprowadziła możliwość ukrycia zakładki "polubienia” jako opcję dla subskrybentów usługi Premium. W tym tygodniu sieć udostępni wszystkim polubienia jako prywatne. Użytkownicy nie będą już mogli zobaczyć, kto polubił post innej osoby. Ma to m.in. zlikwidować kryzysy wizerunkowe osób publicznych, które polubią posty o charakterze seksualnym czy hejterskim. Nadal będziemy mogli jednak zobaczyć, kto polubił nasze tweety, wraz z liczbą polubień i innymi wskaźnikami.

"Wiele osób zniechęca się do funkcji "polubienia" w obawie przed odwetem ze strony trolli" - napisał Haofei Wang, dyrektor techniczny platformy X.

(MAC, 13.06.2024)