Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Maj 08, 2024

Bartosz Michalski redaktorem zarządzającym Wprost.pl, a Martyna Mroczek-Kowalik – Wprost Biznes

Bartosz Michalski odpowiada za bieżącą pracę oraz rozwój serwisu Wprost.pl (screen: Wprost.pl)

Do zespołu redakcyjnego "Wprost" dołączyli Bartosz Michalski, redaktor zarządzający Wprost.pl i Martyna Mroczek-Kowalik, która została redaktorką zarządzającą Wprost Biznes.

Bartosz Michalski odpowiada za bieżącą pracę oraz rozwój portalu zarówno w obszarze samego newsroomu, jak i serwisów tematycznych. Do tej pory był kierownikiem portalu Gazetaprawna.pl, a następnie zarządzał serwisem Dziennik.pl.

Michalski: "Celem jest rozwój redakcji oraz treści"

"Cieszę się, że mogę dołączyć do redakcji »Wprost«. Jestem przekonany, że razem jesteśmy w stanie realizować ambitne wyzwania. Moim celem jest rozwój redakcji oraz publikowanych przez nią treści i budowanie zespołu, który wzajemnie się wspiera i inspiruje. Tak jak dotychczas, będziemy stawiać na angażujące i rzetelne treści. Dziękuję za dany mi kredyt zaufania" – mówi cytowany w komunikacie prasowym Bartosz Michalski.

Czytaj też: Gemius zaprezentuje tylko część danych z Mediapanelu. "Wydawcy zawyżają wyniki"

Obok Michalskiego na stanowisku redaktora zarządzającego pozostaje niezmiennie Szymon Krawiec, nadal odpowiedzialny za część redakcyjną przygotowującą e-wydania tygodnika "Wprost" i treści premium, m.in. wywiady, analizy, rankingi oraz cyklicznie publikowane programy wideo i podcasty.

Natomiast Martyna Mroczek-Kowalik, która obejmuje funkcję redaktorki zarządzającej Wprost Biznes, odpowiada m.in. za rozwój treści biznesowych, konsumenckich i gospodarczych w serwisie Wprost.pl. Wcześniej była zastępczynią kierownika działu Wyborcza.biz, pracowała także jako wydawczyni portalu Onet Biznes i dziennikarka "Pulsu Biznesu".

Czytaj też: "Gazeta Wyborcza" i Agora obchodzą 35. urodziny. Jubileuszowe spotkanie dla pracowników

(MAK, 08.05.2024)