Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Luty 05, 2024

Ruszy stacja Super Express TV. Grupa ZPR Media uruchamia kanały w modelu FAST

W ofercie Super Express TV znajdą się formaty wideo tworzone przez zespół "Super Expressu" (screen: YouTube.com/Super Express)

Grupa ZPR Media uruchomi wiosną internetowy kanał w modelu FAST Super Express TV – ustalił "Presserwis".

Jak mówi Zbigniew Benbenek, główny akcjonariusz Grupy ZPR Media, Super Express TV ma ruszyć w marcu lub kwietniu i będzie pierwszym kanałem Grupy działającym jako FAST (Free Ad Supported Television). – Mocno inwestujemy w rozwój wideo i chcemy zapętlać treści w postaci FAST-ów – wyjaśnia Benbenek. I deklaruje: – Także inne nasze brandy zasługują na FAST-y. Mamy kilka pomysłów.

Czytaj też: Jak Jagiełło o Grunwaldzie, czyli znani dziennikarze opowiadają o największych wpadkach

W ofercie Super Express TV znajdą się formaty wideo tworzone przez zespół "Super Expressu". Dziś powstają m.in. poranny "Express Biedrzyckiej" Kamili Biedrzyckiej, "Wieczorny Express", "Dudek o polityce" historyka i politologa Antoniego Dudka, "Komentery" Adama Federa, "Raport" Jana Złotorowicza i Tomasza Walczaka oraz "Historia z Koprem" Sławomira Kopra.

Program wideo oglądać można na kanale "SE" na YouTube, który subskrybuje 916 tys. użytkowników.

W styczniu 15 kanałów w modelu FAST uruchomił TVN Warner Bros. Discovery. Są one dostępne za pośrednictwem platformy Player.pl. Kanały FAST tworzy również Wirtualna Polska.

Czytaj też: Profesjonalista, tylko trochę miękki. Tomasz Kammel potrzebuje telewizji jak powietrza

(KOZ, 05.02.2024)