O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Styczeń 31, 2024

Anna Łubian-Halicka i Anna Hałas przechodzą z Polsatu do "19.30" TVP

Anna Hałas w przeszłości pracowała już w TVP, m.in. prowadząc poranne i popołudniowe "Wiadomości" (screen: Tvp.pl)

Anna Łubian-Halicka będzie reporterką programu "19.30" w TVP 1, a Anna Hałas również "19.30", ale też prowadzącą serwisy TVP Info. Obie obecnie są związane z Polsatem.

Informację w sprawie przejścia Anny Łubian-Halickiej i Anny Hałas do TVP pierwszy podał Onet.pl. Nam udało się ją potwierdzić. Z ustaleń "Presserwisu" wynika, że Łubian-Halicka do zespołu dołączy w marcu, a Anna Hałas w marcu lub najpóźniej w maju (ze względu na okres wypowiedzenia).

Czytaj też: Paweł Balinowski odchodzi z RMF FM. Ma dołączyć do zespołu TVP Info

Anna Łubian-Halicka pracuje w Polsat News, "Wydarzeniach" (jako reporterka) i okazjonalnie też w Wydarzeniach 24 (jako prezenterka). W przeszłości była związana z TVP, najpierw z TVP 3 Białystok, a następnie pracowała Warszawie, gdzie była m.in. reporterką TVP Info.

Anna Hałas jest reporterką Polsat News i "Wydarzeń", a wcześniej też prezenterką serwisów. W przeszłości pracowała w "Panoramie" TVP 2, potem w "Wiadomościach" TVP 1, gdzie była reporterką oraz prowadzącą w porannych i popołudniowych wydaniach.

Obie z Polsatem związały się w 2016 roku.

Czytaj też: Marek Suski nie uznaje nowych władz Polskiego Radia. "Nieproszeni goście" i "samozwańcy"

(MNIE, 31.01.2024)