O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Styczeń 24, 2024

Z "Pytania na śniadanie" TVP 2 znikają Kammel, Krzan, Kurzajewski i Cichopek

Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski z widzami pożegnali się za pośrednictwem mediów społecznościowych (fot. Paweł Wodzyński/East News)

Programu "Pytanie na śniadanie" w TVP 2 nie będą już prowadziły pary wprowadzone do niego za czasów poprzednich władz TVP – ustalił "Presserwis". W śniadaniówce Telewizji Polskiej wprowadzono poważne zmiany, łącznie z nowymi parami prowadzących.

Z naszych informacji wynika, że pożegnano się z Tomaszem Kammelem i Izabellą Krzan oraz Maciejem Kurzajewskim i Katarzyną Cichopek. Druga z tych par odejście z programu potwierdziła w mediach społecznościowych. W grafiku nie ma już też Małgorzaty Tomaszewskiej i Aleksandra Sikory.

Nowe pary w "Pytaniu na śniadanie"

Już wcześniej z grona prowadzących usunięto m.in. Annę Popek i Roberta Rozmusa oraz Idę Nowakowską-Herndon, która program prowadziła razem z Tomaszem Wolnym, od grudnia przebywającym na urlopie. Programu nie prowadzi także Małgorzata Opczowska, ostatnio w parze z Robertem Koszuckim.

Czytaj też: Kamila Biedrzycka poprowadzi "Woronicza 17" w TVP Info, a Marek Czyż – "Forum"

Do programu wprowadzono nowe pary. Są to: Robert Stockinger, do niedawna reporter "Dzień dobry TVN", oraz Joanna Górska, była prezenterka Polsat News, a także Klaudia Carlos i Robert El Gendy. Klaudia Carlos ostatnio w TVP Polonia prowadziła program "Polonia 24". Robert El Gendy był do niedawna jednym z gospodarzy pasma "Wstaje dzień" w TVP Info. Do "Pytania na śniadanie" wrócił po ponadrocznej przerwie.

Od kilku tygodni szefową "Pytania na śniadanie" jest Kinga Dobrzyńska, która w przeszłości pracowała już w TVP jako m.in. wydawczyni TVP Info.

Czytaj też: Oglądalność serwisu "Dzisiaj" w TV Republika. Rekord to średnio 911 tys. widzów

(MNIE, 24.01.2024)