O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Styczeń 24, 2024

Kamila Biedrzycka poprowadzi "Woronicza 17" w TVP Info, a Marek Czyż – "Forum"

Kamila Biedrzycka nadal ma prowadzić "Express Biedrzyckiej" w serwisie internetowym "Super Expressu" (fot. Michał Żebrowski/East News)

Kamila Biedrzycka będzie nową prowadzącą "Woronicza 17" w TVP Info. Z kolei gospodarzem wznowionego "Forum" zostanie Marek Czyż – ustalił "Presserwis".

Z naszych informacji wynika, że Biedrzycka, mimo dołączenia do TVP Info, nadal ma prowadzić "Express Biedrzyckiej" w serwisie internetowym "Super Expressu" i m.in. na jego kanale na YouTube.

Powrót "Forum" i "Woronicza 17" do TVP Info

Kamila Biedrzycka z "Super Expressem" współpracuje od połowy 2018 roku. Pracowała m.in. w Telewizji WP, Superstacji, TVN24 i radiu Tok FM. W przeszłości była już dziennikarką TVP Info.

Czytaj też: TVP domaga się 1,35 mln zł odszkodowania od Adamczyka, Pereiry i Tulickiego

Marek Czyż jest prowadzącym serwis "19.30" na antenach TVP i nadawanego po nich "Gościa 19.30". Wcześniej był m.in. dyrektorem informacji Radia Zet.

"Forum" i "Woronicza 17" wrócą na antenę na początku lutego. Oba programy zawieszono w połowie grudnia 2023, gdy zmieniły się władze TVP. Przed przerwą "Woronicza 17" prowadził m.in. Miłosz Kłeczek, a "Forum" – np. Adrian Klarenbach.

W obu programach goszczą politycy. "Forum" nadal będzie nadawane w piątki wieczorem (20.20), a "Woronicza 17" w niedzielne poranki (o 9.30, a nie 9.50, jak poprzednio).

Czytaj też: Zarobki propagandystów TVP w Polskim Radiu. Klarenbach, Rachoń, Kania

(MNIE, 24.01.2024)