O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Grudzień 19, 2023

TVP 2 kontynuuje "Familiadę". Podpisano umowę na kolejnych 90 odcinków

Będą to odcinki o numerach od 2934 do 3023 (screen: Vod.tvp.pl)

Spółka Astro podpisała z Telewizją Polską umowę na produkcję kolejnych 90 odcinków teleturnieju "Familiada".

Będą to odcinki o numerach od 2934 do 3023. Ich emisja rozpoczęła się w miniony weekend, ale dopiero w poniedziałek Astro poinformowała o otrzymaniu umowy podpisanej przez TVP.

"Familiada" generuje większość przychodów

"Z uwagi na zabezpieczenie pozycji negocjacyjnej w przyszłości spółka zdecydowała o niewskazywaniu wartości umowy, jednak zarząd pragnie podkreślić, iż nie odbiega ona w istotnym stopniu od umów zawieranych z zamawiającym w przeszłości. Rozliczanie umowy będzie następowało w oparciu o wyprodukowane partie odcinków, tak jak to miało miejsce dotychczas" – podała spółka Astro w komunikacie.

Czytaj też: "Telekurier" poza ścisłym prime time TVP 3. "Express regionów" nie zniknie z porannego pasma

Jak dodano, spółka nadal większość przychodów generuje właśnie z produkcji "Familiady".

Po trzech kwartałach firma, która jest też nadawcą News 24, odnotowała 2,27 mln przychodów i 2,5 mln zł straty. W porównaniu z analogicznym okresem 2022 roku jej przychody wzrosły o 15,2 proc. Koszty zostały ograniczone o 33,4 proc. i sięgnęły 3,26 mln zł. Strata Astro zmniejszyła się o 47,8 proc. – z 4,79 mln zł do 2,5 mln zł.

Teleturniej "Familiada" jest emitowany w TVP 2 od września 1994 roku.

Czytaj też: Tegoroczny sylwester Polsatu nie będzie miał części kabaretowej. Tylko muzyka

(MNIE, 19.12.2023)