Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 09, 2023

Finałowy mecz Igi Świątek w Roland-Garros w TVN, Eurosporcie 1 i bezpłatnie w Player.pl

Finałowy mecz Roland-Garros skomentują Lech Sidor i Marek Furjan (fot. materiały prasowe)

Finałowy mecz Igi Świątek w Roland-Garros będzie można zobaczyć w TVN, Eurosporcie 1 i Playerze. TVN Warner Bros. Discovery podkreśla, że po raz kolejny umożliwi wszystkim widzom oglądanie finału turnieju Wielkiego Szlema z udziałem Igi Świątek.

"Dzięki transmisji w TVN, Eurosporcie 1 i bezpłatnej relacji na żywo w Playerze każdy będzie mógł kibicować najlepszej tenisistce świata w finale Roland-Garros. Początek transmisji w sobotę o 14:30" – podano w komunikacie.

Czytaj też: "Top model" w TVN ma zostać przeniesiony ze środowych wieczorów na sobotnie

Iga Świątek zmierzy się Karoliną Muchovą. Finałowy mecz Roland-Garros skomentują Lech Sidor i Marek Furjan. Studio w TVN, Eurosporcie 1 i Playerze poprowadzi Piotr Karpiński, którego gościem będzie m.in. Maciej Synówka. Wydarzenia z kortu im. Philippe'a Chatriera będzie relacjonował Paweł Kuwik.

Według Nielsen Media finał Roland Garros w czerwcu 2022 roku, z triumfem Igi Świątek, oglądało w Eurosport 1 i TVN średnio 2,63 mln widzów. Z kolei w październiku 2020 roku finał tego turnieju, który również wygrała Świątek, przyciągnął do TVN i Eurosport 1 średnio 2,5 mln widzów.

Czytaj też: Filip Chajzer na dłużej znika z TVN. „Remont generalny” zdrowia

(MNIE, 09.06.2023)