Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Maj 15, 2023

TVN 24 z liftingiem oprawy graficznej. Belki po nowemu, kolorystyka bez zmian

Nowy układ belek, poprawiona typografia, dodatkowe informacje, kolorystyka bez zmian - oprawa TVN 24 po liftingu (fot. arc)

Stacja TVN 24 w sobotę 13 maja wprowadziła korekty do swojej oprawy antenowej. Zmieniono wygląd belek informacyjnych oraz wykorzystywaną czcionkę. Bez zmian pozostała kolorystyka stacji.

Widzowie mogli zobaczyć małe zmiany w belkach i paskach z informacji, które zostały wydłużone. W lewym górnym rogu belka powiadamiająca o następnych programach również jest podłużna. Przedstawiciele TVN 24 nie chcą komentować zmian, które określają mianem liftingu, a nie faktycznej zmiany oprawy.

Czytaj też: TVN pokaże "The Traitors", polską wersję telewizyjnej gry Mafia

Bez zmian pozostały m.in. zapowiedzi programów (wprowadzone w 2020 roku) i cała kolorystyka wykorzystywana w programach stacji.

Czytaj też: Włodzimierz Zientarski znika z codziennego programu Antyradia "Odjechani"

Przypomnijmy, że w grudniu ub.r. nową szatę wprowadził Polsat News, który zmienił niemalże wszystkie elementy graficzne.

(KAP, 15.05.2023)