Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: programy telewizyjne

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Grudzień 13, 2022

TVP ma jednak zakontraktowaną międzynarodową gwiazdę na sylwestra w Zakopanem

TVP ujawni zagraniczną gwiazdę na kilka dni przed koncertem sylwestrowym (screen: Vod.tvp.pl)

Podczas "Sylwestra marzeń z Dwójką" w Zakopanem, tak jak ostatnio, ma wystąpić zagraniczna gwiazda – ustalił "Presserwis".

– Mamy zakontraktowaną dużą międzynarodową gwiazdę – mówi nasz informator z Telewizji Polskiej. Telewizja na razie trzyma w tajemnicy, kto to będzie. TVP prawdopodobnie nie ujawni artysty podczas środowej konferencji prasowej na temat koncertu sylwestrowego. Ma to nastąpić dopiero kilka dni przed imprezą.

Czytaj też: Prezenterzy Polsatu i Agnieszka Kołodziejska z Radia Zet poprowadzą sylwestra z Chorzowa

Gwiazdą ostatniego sylwestra TVP był Jason Derulo – ówczesny prezes spółki Jacek Kurski ujawnił artystę na dwa dni przed wydarzeniem.

Transmisję "Sylwestra marzeń z Dwójką" z Zakopanego oglądało w TVP 2 i TVP Polonia średnio 4,9 mln widzów, czyli o 199 tys. mniej, niż rok wcześniej, kiedy impreza odbywała się w amfiteatrze w Ostródzie (dane Nielsen Media).

Czytaj też: "Dzień Dobry TVN" ma nową prezenterkę pogody, to aktorka z Wrocławia

(KOZ, 13.12.2022)