O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: reklama

Dział: REKLAMA

Dodano: Czerwiec 22, 2022

TikTok sponsorem strategicznym Effie Awards Poland 2022

TikTok współpracuje z Effie od 2021 roku (fot. Hello Im Nik/Unsplash.com)

Aplikacja TikTok rozszerza współpracę z organizatorem Effie Awards Poland i została sponsorem strategicznym tegorocznej odsłony wydarzenia. Platforma będzie odpowiedzialna za wspieranie okołokonkursowych inicjatyw, takich jak szkolenia i webinary.

W ramach partnerstwa z prac konkursowych Effie zostanie wyłoniona jedna, która powalczy równolegle o nagrodę European TikTok Awards – powstałego w tym roku europejskiego programu TikToka dla biznesu, doceniającego najlepsze marki i agencje tworzące kreatywne i skuteczne kampanie na platformie.

Czytaj też: Wzrost wynagrodzeń i stawek w branży public relations

Partnerzy zaplanowali także wspólną komunikację w mediach cyfrowych oraz na platformie TikTok, z wykorzystaniem kanałów Effie Poland oraz TikTok for Business. Paweł Tyszkiewicz, dyrektor zarządzający SAR, organizatora Effie Awards, wyjaśnia, że pogłębienie współpracy z TikTokiem to naturalny krok, pokazujący zmiany zachodzące na rynku reklamowym. – Kampanie realizowane na TikToku są ważnym elementem kompleksowej strategii pozycjonowania wielu marek – mówi, podkreślając, że konkurs "nie mógł nie uwzględnić tego w swojej agendzie".

(KAP, 22.06.2022)