Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Dział: RADIO

Dodano: Lipiec 27, 2020

Piotr Ostrowski pozostaje prezesem Radia Koszalin na kolejną kadencję

Piotr Ostrowski kieruje Radiem Koszalin od 2010 roku (screen Facebook.com/Polskie Radio Koszalin)

Piotr Ostrowski, kierujący Radiem Koszalin od 2010 roku, pozostanie na stanowisku prezesa rozgłośni - zdecydowała Rada Mediów Narodowych.

Powołanie prezesa Radia Koszalin w związku z upływem kadencji znalazło się w porządku piątkowego posiedzenia Rady Mediów Narodowych. Piotr Ostrowski był jedynym kandydatem na to stanowisko. Jego kandydaturę zgłosił Krzysztof Czabański, przewodniczący RMN.

Juliusz Braun, członek RMN z rekomendacji Platformy Obywatelskiej, wnioskował o skreślenie z porządku obrad punktu dotyczącego powołania prezesa zarządu Radia Koszalin w związku z upływem kadencji i przeprowadzenie konkursu na to stanowisko. W głosowaniu oba wnioski przepadły głosami członków RMN z nadania PiS. - Konkursu więc nie będzie i rada nie chciała nawet na ten temat rozmawiać - twierdzi Braun. W głosowaniu nad powołaniem Ostrowskiego Braun i Grzegorz Podżorny (do RMN zgłoszony przez Kukiz'15) wstrzymali się od głosu, bo ich zdaniem obsadzenie stanowiska powinno nastąpić w trybie konkursu.

Radio Koszalin jest jedyną regionalną rozgłośnią publiczną, w której po 2016 roku nie doszło do zmiany prezesa.

Sprawdź, o czym piszemy
w najnowszym numerze