Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Kwiecień 21, 2020

Piłkarze zagrają w turnieju Canal+ Ekstraklasa Cup

Turniej jest realizowany przez ESL Gaming Polska przy współpracy z Lagardere Sports (fot. materiały prasowe)

16 zawodników ze wszystkich klubów Ekstraklasy zagra w sześciotygodniowym turnieju w Fifę 20, który wystartuje w najbliższy czwartek o godzinie 21 na antenie Canal+ Sport. Skróty dzień później będzie można obejrzeć na kanałach społecznościowych Ekstraklasy i wszystkich klubów.

Drużyny podzielono na cztery grupy, każdą będzie reprezentował jeden zawodnik. Turniej rozpoczną spotkania: Legii Warszawa z ŁKS oraz Jagiellonii Białystok z Górnikiem Zabrze.

Mecze komentować będą: Krzysztof Marciniak, Grzegorz Mielcarski, Przemysław Pełka, Tomasz Wieszczycki, Marcin Rosłoń, Kazimierz Węgrzyn. Wspierać ich będzie Adrian „Kamyk” Kamiński – gracz Fifa 20 i komentator wirtualnych rozgrywek piłkarskich. W studiu Bartosz Ignacik przeprowadzi wywiady z piłkarzami, a eksperci dokonają analizy poszczególnych spotkań.

Press

(fot. materiały prasowe)

W okresie kwarantanny wirtualne turnieje z udziałem piłkarzy organizowane są również przez inne ligi zagraniczne – m.in. hiszpańską La Ligę, angielską Premier League i niemiecką Bundesligę.

Turniej Canal+ Ekstraklasa Cup jest realizowany przez ESL Gaming Polska przy współpracy z agencją Lagardere Sports.

Galeria: World Press Photo 2020 - laureaci

(KCZ, 21.04.2020)