Agora z opóźnieniem, ale uruchomi pierwsze lokale pod marką Papa Diego
Pierwsze restauracje w ramach sieci lokali gastronomicznych pod marką Papa Diego zostaną otwarte w centrach handlowych Forum Gdańsk oraz Galeria Libero w Katowicach. Lokale uruchamia Foodio Concepts, spółka z należącej do Agory grupy Helios.
Lokale Papa Diego, w których będą serwowane dania fast casual kuchni meksykańskiej, miały zostać otwarte w centrach handlowych w sierpniu, ale prawdopodobny termin otwarcia restauracji to koniec października. Jak poinformowała Agora: "Przesunięcia otwarć wynikają z niezależnych od nas trudności formalnych (Gdańsk) lub opóźniającego się otwarcia galerii (Katowice)".
Stanowisko korporacyjnego szefa kuchni sieci Papa Diego objął Rafał Sanetas, menedżer i szef kuchni, który pracował m.in. w Hard Rock Cafe. Za wystrój lokali odpowiedzialna jest warszawska pracownia architektoniczna KDesign. Koncept marki został opracowany wraz z agencją brandingową Mamastudio. W wynajmie powierzchni pod lokale doradza agencja Colliers International.
Spółka zamierza uruchomić 45 restauracji z szybkim jedzeniem w ciągu czterech lat. Planowana inwestycja w nową działalność to około 10 mln zł.
(JOK, 12.10.2018)