Dział: PUBLIC RELATIONS

Dodano: Styczeń 08, 2015

Wiesław Gałązka pomaga Porozumieniu Zielonogórskiemu w kontaktach z mediami

Za komunikacją z mediami Porozumienia Zielonogórskiego stoi Wiesław Gałązka. Ten ekspert od PR wspiera swoimi radami rzeczniczkę prasową Monikę Kowalską.

Wiesław Gałązka to specjalista w dziedzinie PR politycznego, biegły sądowy w zakresie prawa, etyki mediów i reklamy, wykładowca w Dolnośląskiej Szkole Wyższej we Wrocławiu. - Zajmuję się głównie kontaktami z mediami. Jestem wykładowcą akademickim, więc jeśli są jakieś wątpliwości w zakresie komunikacji, to wówczas dyskutujemy – mówi Gałązka o swojej współpracy z federacją związków pracodawców ochrony zdrowia działającej pod nazwą Porozumienie Zielonogórskie. Podkreśla, że jest konsultantem w sprawie komunikacji, a nie kreatorem wizerunku stowarzyszenia. - Oni ponad 10 lat sami pracowali na swoją reputację - podkreśla Gałązka. Zaznacza, że jest konsultantem szczególnie w zakresie kontaktu z mediami. Za relacje z przedstawicielami mediów Porozumienia Zielonogórskiego odpowiada jego rzeczniczka prasowa Monika Kowalska. - Naszym głównym zadaniem jest kontaktowanie dziennikarzy z naszymi ekspertami i to głównie oni w mediach się wypowiadają - wyjaśnia Kowalska.
Przedstawiciele Porozumienia Zielonogórskiego na początku roku toczyli m.in. w mediach burzliwe dyskusje z ministrem zdrowia w sprawie nowych kontraktów podpisywanych przez lekarzy rodzinnych z Narodowym Funduszem Zdrowia. Wczoraj rano spór udało się zakończyć.

(DR, 08.01.2015)