Grzegorz Łapanowski prowadzącym nowy program TVP Nauka o zdrowym żywieniu
Program prowadzą Grzegorz Łapanowski i Monika Koperska (fot. Katarzyna Struś-Zakrzewska)
TVP Nauka od soboty 9 listopada emituje cykl "Jedzenie ma znaczenie, nauka na talerzu" o zdrowym żywieniu.
Program prowadzi kucharz i dziennikarz kulinarny Grzegorz Łapanowski, a w roli ekspertki towarzyszy mu doktor chemii i popularyzatorka nauki Monika Koperska.
Czytaj też: Nagrania Doroty Kani na YouTube notują skromne wyniki. "Nie ma silnej marki osobistej"
"Ten program nie ustępuje najlepszym produkcjom zagranicznym, które w atrakcyjny dla widzów sposób łączą wiedzą naukową, praktyczne porady i szczyptę rozrywki" – przekonuje w komunikacie Marek Zając, zastępca dyrektora biura programowego TVP.
Autorzy programu "Jedzenie ma znaczenie, nauka na talerzu" chcą pokazywać, jak żywią się Polacy i jaki wpływ na zdrowie ma to, co jemy. Mają też śledzić proces produkcji i przetwarzania żywności.
Ponadto w każdym odcinku prowadzący razem z dietetykiem zaprezentują przepisy na – jak przedstawiono w komunikacie – zdrowe i smaczne potrawy w przystępnej cenie.
Program "Jedzenie ma znaczenie, nauka na talerzu" oglądać można w soboty o 12.30.
Czytaj też: Resort kultury wreszcie dostrzega problem, jakim są media samorządowe
(KOZ, 12.11.2024)