Z pełnym wydaniem newslettera "Presserwis" na Państwa skrzynki wracamy już w poniedziałek  |  Na Press.pl na bieżąco najważniejsze newsy o mediach i reklamie  |  Masz już "Presserwis"? Publikujemy tam kilkadziesiąt mniejszych i większych materiałów – newsów, analiz, opinii  |  To tematy, o których potem mówią inni  |  Możesz zamówić "Presserwis" – kliknij tutaj  |  Od początku września w kioskach także nowy numer magazynu "Press"  |  Kliknij tutaj, by zobaczyć zapowiedź nowego numeru. Parafianowicz, sylwetka Piętki, czy Mróz pisze sam? Polecamy!  |

Dział: INTERNET

Dodano: Wrzesień 06, 2024

Serwis Max pokaże dokument "33 zdjęcia z getta"

W dokumencie zostaną przedstawione m.in. archiwalne fotografie (screen: YouTube/Max Polska)

Serwis streamingowy Max (TVN Warner Bros. Discovery) pracuje nad dokumentem "33 zdjęcia z getta".

Produkcja została zapowiedziana przez Max w spocie promującym nowości na 2024 i 2025 rok. Dokładny termin premiery nie został ujawniony.

W dokumencie zostaną zaprezentowane fotografie, które wykonano w czasie powstania w getcie warszawskim. Będą one punktem wyjścia do przedstawienia wydarzeń z tego okresu. Reżyserem jest Jan Czarlewski. Z ustaleń "Presserwisu" wynika, że "33 zdjęcia z getta" są przygotowywane jako film dokumentalny z możliwością jego podzielenia na dwa odcinki.

Producentem jest firma MWMMedia, która zrealizowała m.in. dokument "Niepodległość" i serial "Bracia" dla Polsatu.

Max pokaże też serial dokumentalny "Łowcy skór". To powrót do wydarzeń, które rozegrały się w łódzkim pogotowiu w połowie lat 90. Jego premierę zaplanowano na październik.

(MNIE, 06.09.2024)