Temat: radio

Dział: RADIO

Dodano: Sierpień 26, 2024

Audyt w Polskim Radiu chcą przeprowadzić cztery podmioty. Prezesura Kamińskiej pod lupą

Polskie Radio przekazało, że na audyt zamierza przeznaczyć 267 tys. zł (fot. Leszek Szymański/PAP)

Cztery podmioty złożyły oferty w przetargu Polskiego Radia na przeprowadzenie audytu funkcjonowania spółki w zakresie nabywania usług zewnętrznych za prezesury Agnieszki Kamińskiej.

Najniższą kwotę (42,4 tys. zł) zaproponowała opolska spółka DPC Audit Partner. Oferta Monte Vero Audit and Advisory opiewa na 221,4 tys. zł, Zarzecki i Wspólnicy – na 246 tys. zł, a Audmax Błażej Biliński na 282,9 tys. zł.

Prezesura Agnieszki Kamińskiej w Polskim Radiu pod lupą

Polskie Radio przekazało, że na audyt zamierza przeznaczyć 267 tys. złotych.

Czytaj też: Agnieszka Kamińska, była prezeska Polskiego Radia, szefową Centralnego Przystanku Historia IPN

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy i oceny funkcjonowania Polskiego Radia w zakresie nabywania w latach 2020-2023 usług zewnętrznych. Badanie musi objąć m.in. ocenę, czy zarządzanie Polskim Radiem w ramach badanego obszaru analitycznego i zarządzanie procesami w tym obszarze oraz działania na poszczególnych szczeblach struktury spółki prowadzono rzetelnie, efektywnie i i w sposób celowy.

Badanie ma też ocenić, czy nakłady finansowe w związku z tymi działaniami ponoszone były gospodarnie.

Agnieszka Kamińska prezeską Polskiego Radia była od stycznia 2020 roku do grudnia 2023 roku.

Czytaj też: Stacja wPolsce24 (Fratria) ruszy 2 września. Emisja na ósmym multipleksie

(KOZ, 26.08.2024)