Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Sierpień 20, 2024

Magdalena Piekorz odeszła z TVP. Krótko kierowała Agencją Kreacji Filmu i Serialu

Magdalena Piekorz to reżyserka filmowa i teatralna (screen: YouTube.com/kommaj)

Magdalena Piekorz, która w połowie maja straciła stanowisko dyrektorki Agencji Kreacji Filmu i Serialu Telewizji Polskiej, nie pracuje już w spółce – dowiedział się "Presserwis".

Piekorz zakończyła pracę w TVP z końcem lipca. Z telewizją publiczną rozstała się za porozumieniem stron.

Czytaj też: Była prezenterka TVP Izabella Krzan w nowym, wieczornym talk-show TVN Style

Agencją Kreacji Filmu i Serialu kierowała od połowy stycznia do połowy maja, kiedy została odwołana ze stanowiska. Zastąpił ją Arkadiusz Pawlik.

Magdalena Piekorz to reżyserka filmowa i teatralna, autorka filmów dokumentalnych. Jej debiutem fabularnym są "Pręgi" na podstawie powieści "Gnój" Wojciecha Kuczoka.

Do zadań Agencji Kreacji Filmu i Serialu należy m.in. poszukiwanie i pozyskiwanie pomysłów, scenariuszy, formatów, materiałów literackich i konspektów.

Czytaj też: Astro zmniejszyła przychody, bo TVP skróciła sezon teleturnieju "Familiada"

(KOZ, 20.08.2024)