TVP trudno będzie wybrnąć z kryzysu  |  Polskie Radio PiK przeprosiło  |  Oglądalność trasy koncertowej "Lato z radiem i Telewizją Polską"  |  BCAST z Grupy Polsat Plus też chce zarezerwować częstotliwości  |  TVS z kolejną edycją talent show  |  Zmiana związana z dostępnością SkyShowtime  |  Polski dystrybutor filmów Warner Bros.  |  Wyniki spółki produkującej dla Polsat Plus  |  Naziemny ViDoc TV jesienią z autorskim programem  |  Wydawca LoveKrakow.pl  |  Kraft Heinz Polska wybiera  |  Dziewięć podmiotów w przetargu  |  Streetcom pomaga wypromować  |  Agencja 38 Content Communication  |  WhatsApp ma w USA ponad 100 mln aktywnych użytkowników miesięcznie  |  Król Maroka ułaskawił trzech więzionych dziennikarzy  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 35 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: film

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Lipiec 31, 2024

Jimmy Kimmel rezygnuje z prowadzenia gali wręczania Oscarów 2025

Jimmy Kimmel prowadził Oscary czterokrotnie (screen: YouTube/Jimmy Kimmel Live)

Jimmy Kimmel, który prowadził ostatnie gale oscarowe, poinformował, że rezygnuje z występu podczas 97. ceremonii wręczania statuetek zaplanowanej na 2 marca 2025 roku.

Kimmel prowadził ceremonię wręczania najważniejszych nagród w biznesie filmowym czterokrotnie – w latach 2017, 2018 oraz 2022 i 2023. Pod względem liczby występów w roli prowadzącego jest czwarty – wspólnie z Whoopi Goldberg i Jackiem Lemmonem. Wyprzedzają go Johnny Carson (5 występów), Billy Crystal (9) i Bob Hope (19).

Czytaj też: Cyberprzestępcy do kradzieży danych najczęściej wykorzystują markę Microsoft

The Walt Disney Company wciąż szuka prezentera do innej gali wręczenia nagród telewizyjnych – Emmy (Kimmel prowadził je trzykrotnie). Najbliższe wydarzenie jest zaplanowane na 15 września.

Jimmy Kimmel to amerykański prezenter telewizyjny, aktor, komik, scenarzysta i producent telewizyjny. Jest gospodarzem i producentem talk-show "Jimmy Kimmel Live!", którego premiera odbyła się 26 stycznia 2003 roku w stacji ABC.

Czytaj też: Świat zauważył zawieszenie Babiarza przez TVP. "The Washington Post", AFP, "Bild"

(MAC, 31.07.2024)