Główne polskie dzienniki nie zdążyły  |  Wypłaty honorariów za "Reset"  |  Agencja 5BONSAI wygrała przetarg  |  Marketing wspierający LGBT i równość wciąż kontrowersyjny  |  Multimedia Polska zmienia model biznesowy  |  Yieldbird Agory na minusie  |  Spółka Inbornmedia  |  Cennik TVN na sierpień  |  Jaki program będzie nadawany w paśmie "Milionerów"?  |  MTV nie rezygnuje  |  Wydawca "Nowej Trybuny Opolskiej"  |  Program w TVN Siedem od końca sierpnia  |  Kampania dla Mlekpolu  |  Pięć agencji w przetargu  |  Rzecznik prasowy GIS  |  Sto pytań do Disneya i Reliance w sprawie ich fuzji  |  Hunter Biden wycofuje pozew przeciwko Fox News  |  Dziennikarka Radia Wolna Europa skazana w Rosji na sześć i pół roku więzienia  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: radio

Dział: RADIO

Dodano: Lipiec 23, 2024

Portal Polskieradio24.pl ma zostać wydzielony z Informacyjnej Agencji Radiowej

Serwis Polskieradio24.pl jest częścią IAR od 2019 roku (screen: Polskieradio24.pl)

Polskie Radio planuje wydzielić portal Polskieradio24.pl ze struktury Informacyjnej Agencji Radiowej – dowiedział się "Presserwis".

Polskie Radio włączyło portal do IAR w 2019 roku za prezesury Andrzeja Rogoyskiego. Obecnie portal podlega szefostwu agencji – dyrektorowi-redaktorowi naczelnemu Wojciechowi Cegielskiemu oraz jego zastępcy Arkadiuszowi Jastrzębskiemu.

Czytaj też: Małgorzata Kościelniak zamienia Meloradio na Radio Złote Przeboje

Ma się to zmienić jesienią, kiedy Polskieradio24.pl zacznie funkcjonować jako osobna jednostka w spółce. Z naszych informacji wynika, że portalem ma pokierować osoba z zewnątrz radia, która dołączy do spółki.

Ze sprawozdania Polskiego Radia wynika, że na 26 grudnia 2023 roku w IAR pracowały 194 osoby. Dla porównania np. w radiowej Jedynce było 83 pracowników, a w radiowej Trójce – 47.

Czytaj też: Amerykańskie telewizje nie były przygotowane w weekend na rezygnację Bidena

(KOZ, 23.07.2024)