Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Lipiec 05, 2024

Jesteś wydawcą prasowym?

Repropol rozpoczyna wypłaty opłat reprograficznych za 2023 r. Zachęca również do podpisania umów na zbiorowe zarządzanie prawami autorskimi i prawami pokrewnymi.

Wypłaty z tytułu opłat reprograficznych

Kwoty, które zostały naliczone tytułom prasowym w ramach podziału opłaty reprograficznej za 2023 rok – są już opublikowane na stronie repropol.pl w zakładce Aktualności.

Stowarzyszenie Repropol przystąpiło do wypłaty tym wydawcom prasowym, którzy nadesłali do nas dane umożliwiające wystawienie dokumentów rozliczeniowych oraz dokonanie przelewu.

Jeśli nie nadesłałeś do nas Karty Informacyjnej Wydawcy z danymi wydawnictwa i jego tytułów prasowych publikowanych w 2023 roku – zrób to teraz. Umożliwisz nam, Twojej organizacji zbiorowego zarządzania – podział i wypłatę opłaty reprograficznej na podstawie art. 20 i 201 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (t. jedn. Dz. U. z 2021 r. poz. 1062 z późn. zm.).

Umowy na prawa pokrewne

Doskonalimy i poszerzamy zakres naszej działalności. Można już zawrzeć z SDiW Repropol umowę o zbiorowe zarządzanie prawami autorskimi a także prawami pokrewnymi (zgodnie z implementowaną aktualnie w Polsce Dyrektywą w sprawie prawa autorskiego i praw pokrewnych na jednolitym rynku cyfrowym (UE/2019/790). Zainteresowanych prosimy o kontakt: [email protected].

Zarząd Stowarzyszenia Dziennikarzy i Wydawców Repropol

(05.07.2024)