Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 14, 2024

Ryśka dawno nie ma, "Klan" żyje. Producent "Klanu" zakończył 2023 rok z 1,6 mln zł zysku

Jak podano w sprawozdaniu, produkcja "Klanu" zapewniona jest do końca czerwca 2025 roku (screen: Vod.tvp.pl)

Spółka Triplan, producent telenoweli TVP 1 "Klan", w 2023 roku wypracowała 1,6 mln zł zysku netto przy 29,8 mln zł przychodów ze sprzedaży.

Ze sprawozdania złożonego w Krajowym Rejestrze Sądowym wynika, że przychody spółki były o 27,6 proc. wyższe niż w 2022 roku. Koszty działalności operacyjnej wzrosły o 22,7 proc. - do 27,7 mln zł.

Zysk netto Triplan wzrósł z 590 tys. zł w 2022 roku do 1,6 mln zł w 2023 roku. W całości zasilił on fundusz zapasowy spółki.

"Aktualnie Spółka prowadzić będzie w dalszym ciągu działalność polegającą na realizacji kolejnych odcinków serialu »Klan« produkowanego dla potrzeb Telewizji Polskiej. Produkcja zapewniona jest do końca czerwca 2025 r. w oparciu o podpisaną umowę produkcyjną na lata 2023-2025" - czytamy w sprawozdaniu Triplan.

Udziałowcami spółki Triplan są Paweł Karpiński i Marzenna Górska-Karpińska. "Klan" jest nadawany w TVP 1 od połowy 1997 roku.

(KOZ, 14.06.2024)